XERRADA SOBRE "DESCOBRINT EL GUERNICA" A L'ASSOCIACIÓ UNAE (4-05-2014)

XERRADA "Descobrint el Guernica”
A càrrec de JOSEP-ANTONI FERRER BORDONADA





























L’associació SOM LLEIDA té el plaer de presentar-vos a en JOSEP-ANTONI FERRER BORDONADA.
Va néixer  a Caspe (Zaragoza) tot i que  es va establir a Lleida al febrer de 1986.
Juntament amb el seu soci, Lluís Capdevida, ahir, avui i sempre els coneixem com Casa Ferrer.
El ponent que ens acompanya es restaurador d’obres d’art, ha exercit com a dibuixant, gravador, pintor artístic de murs, aquarel.lista, ceramista i decorador-restaurador de mobiliari, altars, passos de Setmana Santa, quadres, en definitiva antiguitats, encants i brocanteria; per tant en la intervenció del Patrimoni.
D’entre les moltes obres tractades, a part de les privades, poden destacar  a Lleida: El Crist en el calvari, Sant Anastasi (Patró de la ciutat), La Verge de Montserrat a la Catedral; La Soledat de Maria, els altars, el Crist i el tabernacle de la Verge per a l’Oratori dels Dolors, el Crist de Sant Llorenç, el Natzarè i el Cirineo, Sant Antoni de Padua, altar mural dedicat a Joan XXIII dels Pares Franciscans, la Verge del Carme de Santa Teresina i de la Parroquia del Carme, la Verge.
A Alpicat,  “La Pietat”  pas de Setmana Santa. La Pietat de Bellpuig. A El Soleràs, la Verge, la seva Patrona. A Llardecans, la Verge de Montserrat.
Altars realitzats a Lleida, Ivars d’Urgell, Altorricó, Almatret, l’altar de l’Altíssim. Disseny i execució de set altars a Torrent de Cinca (Osca).
Quadres restaurats de Martín Lozano, Pallarès, Rosa Siré, Cristòfol Morera, Cases...
Fou membre de la Federació d’Artistes Plàstics de Catalunya. Va formar part del Grup de Pintors de l’Ereta. És membre fundador i president de l’Associació d’Artistes de Ponent de Lleida.
Soci d’Honor de la Casa d’Aragó de Lleida.
La seva primera exposició individual va ser al 1984 i la primera col.leciva al 1978 a la Galeria Terraferma.
Va ser premiat i actuà de jurat en diverses ocasions.
Com a novetat d’aquests darrers premis SOM LLEIDA, Josep-Antoni  va ser el creador del disseny i dels trofeus entregats i que s’han instaurat com a insígnia de la nostra entitat per sempre més.

El ponent  ens impartirà la xerrada que porta per títol:         “Descobrint el Guernica”





Per qualsevol consulta:
JOSEP-ANTONI FERRER BORDONADA
Restaurador d’art.
973 26 89 94

 mundiartis@hotmail.com