NOMINATS PREMIS SOM LLEIDA 2014

AQUESTS SÓN ELS FINALISTES PER A LA SEGONA RONDA DE VOTACIONS PER ALS PREMIS SOM LLEIDA D'AQUEST ANY 2014:

ASSOCIACIONS    (escull una sola associació de les 5 nominades)
ASSOCIACIÓ AREMI.- Entitat que van crear un grup de famílies que tenien fills amb paràlisi cerebral i altres dolències. I que en 38 anys, a part de donar cobertura a moltes famílies, millorant la qualitat de vida dels seus fills, realitza tot tipus d'actuacions per tal d'integrar i normalitzar davant la nostra societat aquestes persones.
CASTELLERS DE LLEIDA.- La colla dels Castellers de Lleida acull persones de totes les edats, professions i procedències. I com va destacar la UNESCO quan va declarar als Castellers Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat,  pels catalans son part integrant de la seva identitat cultural i proporcionen un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat. I en concret aquesta colla porta arreu on va el nom de Lleida molt alt.
FEDERACIÓ DE CASES I CENTRES REGIONALS DE LA PROVÍNCIA DE LLEIDA.- La nominació va directament a les cases regionals: Casa de Extremadura, Casa de Aragón, Centro Gallego, Centro Castilla-León, Casa de Andalucia i Casa de Cantabria. Perquè sense deixar de banda les seves identitats, col·laboren i donen suport i recolzament a moltes entitats de Lleida i les seves comarques.
ELS ARMATS DE LLEIDA.- Entitat que es dedica a promoure la nostra cultura, combinant-ho d'una forma magistral amb  donar suport a entitats que necessiten del suport econòmic de la ciutadania, organitzant concerts d'alt nivell amb l'única intenció de recaptar diners per tal d'ajudar-les.
ORFEÓ LLEIDATÀ.- Per la seva dedicació a la música i a la cultura, però especialment per haver volgut compartir la seva flamant seu social amb entitats de Lleida, tant del món cultural com de la salut a través de la creació d'un transversal Consell Participatiu per a la gestió de la nova sala d'actes denominada Espai Orfeó.

PERSONES    (escull una sola persona de les 5 nominades)
CARMELA ZAMBRANA GORDILLO.- Directora de teatre, dona incansable que ha impulsat i promogut el teatre de barri a la nostra ciutat des de fa molts anys i en aquest afer, ha arrossegat amb la seva il·lusió a moltes persones a practicar-lo. Involucrant a persones amb capacitats diferents i promovent la seva integració social.
JOAN-RAMON GONZÁLEZ PÉREZ.- Per la seva dedicació a potenciar el patrimoni històric i cultural  de les Terres de Lleida en general i en especial els valors que permeten al conjunt monumental del Turó de la Seu Vella ser  merescut candidat a la declaració com a Patrimoni Mundial.

MARIBEL CASTAN TORRENTE.- Vídua d'en Marius Carretero que juntament amb la família s'encarreguen de mantindre viva l'obra de l'artista lleidatà, organitzant tota mena d'activitats com: exposicions, recitals de poesia o concerts. Valorem tot l'esforç que fan per mantenir la memòria d'un gran lleidatà.

TERESA JORDÀ CERVERA.- Concertista de piano, pedagoga i compositora lleidatana amb una projecció internacional en més de 100 països, que amb molt orgull porta el nom de Lleida arreu on va. Musicòloga molt sensibilitzada i implicada amb tots els joves que son amants de la música.
XAVIER ERITJA CIURÓ.- President d'Òmnium Ponent-Lleida que, des de fa molts anys, lluita per defensar la cultura catalana a les terres de Lleida. Llicenciat en història medieval que sempre s'ha implicat en projectes de divulgació per a que coneguem la història dels barris i partides de Lleida.



INSTITUCIONS-EMPRESES    (escull una sola institució-empresa de les 5 nominades)
COACHING LLEIDA.- Pel seu propòsit d'entrenar i formar a les persones, potenciant les seves virtuts i talents i com a conseqüència, millorar la seva qualitat de vida. Per participar desinteressadament en entitats no lucratives de Lleida, per tal de millorar l'autoestima dels seus veïns.
GIMNAS EKKE.- Centre esportiu lleidatà que, a banda d'oferir serveis i activitats esportives, s’implica amb la societat lleidatana duen a terme moltes campanyes a favor de diverses entitats relacionades amb el món de la salut, donant suport tant amb les seves instal·lacions, com amb donar informació per tal de conscienciar a la societat lleidatana de les diferents malalties.

GRUP CAFES BATALLA.- Entitat que exporta cafè i el nom de Lleida per tot el món. A més de proporcionar formació arreu de les comarques i la capital lleidatana, per tal que puguem aprendre a valorar un producte nostre, fet a casa nostra. A la vegada que col·labora en les investigacions sobre l'efecte del cafè i la salut, juntament amb altres entitats lleidatanes.

LA CAIXA “OBRA SOCIAL”.- Entitat que s'ha convertit en la primera obra social del país, dotant de recursos als sectors més vulnerables de la nostra societat a través de programes com: Incorpora, CaixaProinfància i Investigació mèdica. I en concret a Lleida per continuar donant suport a moltes entitats tot i el moment complicat en el que ens trobem.
SUPERMERCATS PUJOL, S.L.- Entitat compromesa amb la societat i l'entorn, duent a terme accions solidaries i mediambientals com: Donació diària d'aliments al Bancs d'Aliments i altres entitats benèfiques de la ciutat, Campanyes Solidàries de tota mena, col·laboracions amb diferents iniciatives d'àmbit cultural, social, esportiu i festes populars, i respectant el medi ambient.