"COM MENJAR VEDELLA SALUDABLE"
XERRADA organitzada per SOM LLEIDA, sol.licitada per l’assoc. UNAE
PONENT: José Manuel Rey Santiso, Doctor Veterinario.
DIA: 23 d’octubre de 2013
HORA: 18,00h
LLOC: Seu social de l’assoc. UNAE: C/ Mossèn Amic, 1 Pral. 25007 Lleida (carreró davant Ajuntament)
L’associació SOM LLEIDA té el plaer de presentar-vos al Doctor Veterinari creador del projecte "Carne de Muu": JOSÉ-MANUEL REY SANTISO.
Va néixer a Taboada (Lugo), tot i que fa molts anys que està a Catalunya. Fixa la seva residencia a Almacelles a l'any 1990.
Llicenciat en Veterinària a l'any 1987 per la Facultat de Veterinària de Bellaterra, 1ª promoció de veterinaris de Catalunya, especialitat medicina i nutrició bovina. Doctorat en Veterinària a l'any 1996 a la Facultat de Veterinària de Bellaterra (UAB) amb menció "cum laude".
Professor associat de practiques de camp i col.laborador extern de la assignatura "Clínica de remugants" a la Facultat de Veterinària de Bellaterra (UAB).
Ha participat en diversos programes de TV com: Veterinaris (TV3) on va esser el primer veterinari de la província de Lleida que va participar en el programa, Que Qui Com (33), Pelo Pico Pata (Antena3), Bestial (La Sexta), La Granja de los Famosos (Antena3).
Ha publicat articles científics en diverses revistes veterinàries nacionals i internacionals: Journal Dairy Science (USA), Medicine Veterinary (Alemanya), Veterinary Record (Anglaterra) , Albeitar (Espanya) i Frisona Española (Espanya), entre altres.
Després d’una llarga i exhaustiva investigació que va dur a terme durant quatre anys, sobre la criança i engreix de vedells de la raça Limusina sense cap tipus de pinsos, només amb farratges de collita pròpia, va aconseguir desenvolupar la fórmula alimentària que dona com a resultat una carn molt beneficiosa per a tothom.
Com ha estat el procés i els beneficis d’aquesta carn es el que avui ens explicarà el Doctor Veterinari, José-Manuel Rey Santiso, en la xerrada que porta per títol: “Com menjar carn de vedella saludable”
Per a qualsevol consulta:
José-Manuel Rey Santiso
Doctor Veterinari
Telf contacte i comandes: 629 682 348
carnedemuu (facebook)
DECÀLEG DEL DOCTOR VETERINARI JOSÉ-MANUEL REY SANTISO:
Decàleg de per què s'ha de
menjar carn de Muu :
1 . - Perquè és rica en proteïna d'alt contingut biològic
, indispensable per al creixement i desenvolupament dels més petits de la casa
. Aquesta proteïna és la responsable de la formació de la massa muscular i molt
important per a la compensar l'envelliment de la gent gran.
2 . - Perquè la carn de vedella és la que té més contingut
de vitamina B6 i B12 , necessàries per regular el nostre metabolisme.
3 . - Perquè és una gran font d'àcid fòlic i ferro que
són essencials en la formació dels glòbuls vermells i on el seu dèficit
produeix anèmies.
4 . - Perquè aquesta carn és rica en vitamina D
necessària per a la formació òssia , sobretot dels que estan creixent i de la
nostra gent gran per evitar el desgast dels ossos.
5 . - Perquè és rica en Zinc i Vitamina E, antioxidants
que prevenen l'envelliment i responsables del bon funcionament del nostre
sistema immunitari.
6 . - Perquè aquesta carn també és rica en calç que
afavoreix la fortalesa d'ossos i dents i en Fòsfor que està lligat al calç, i
que és també fonamental per gaudir d'uns ossos forts i un sistema muscular en
òptim estat. També Intervé en el sistema nerviós i en l'emmagatzematge i
utilització d'energia.
7 . - Perquè conté àcids grassos essencials , que són
aquells que el cos humà no sintetitza i cal ingerir-los. Perquè és rica en
àcids grassos omega -3 i en CLA (àcid linoleic conjugat) que es troba,
sobretot, en el greix infiltrat de la nostra carn. Amb aquesta alimentació hem
pogut substituir els greixos saturats ("perjudicials") per greixos
insaturats ("beneficioses").
8 . - Perquè l'evolució ha determinat que l'espècie
humana sigui omnívora, i la carn de vedella ha de formar una part important de
la nostra dieta.
9 . - Perquè és un producte de proximitat, produït al
km.0, amb aliments completament naturals respectuosos amb la salut de l'animal
i procedents d'una agricultura ecològica i sostenible. De la granja a la taula
sense intermediaris.
10 . - Perquè amb la nostra salut, de la nostra gent gran
i la dels nostres fills, no es pot jugar i hem de ingerir productes sans i de
qualitat, ja que això repercuteix en el nostre propi benefici que el nostre
organisme ho tindrà en compte.