XERRADA "COM REDECORAR CASA TEVA AMB CENTRES DECORATIUS, APROFITANT EINES I ESPAIS" A L'ASSOCIACIÓ CULTURAL I RECREATIVA ELS PAGESOS (16-01-2013)

***XERRADA organitzada per SOM LLEIDA, sol.licitada per l’Associació Cultural i Recreativa els Pagesos.
TITOL: Com redecorar casa teva amb centres decoratius, aprofitant eines i espais
PONENT: María Vilaginés. Especialista amb decoració Ikebana.
DIA: 16 de gener de 2013
HORA: 18,00h

LLOC:  Local de l’Abocador Serra Llarga de la Ptda. Vallcalent















L’associació SOM LLEIDA té el plaer de presentar-vos MARIA VILAGINÉS TORRA,  ESPECIALISTA EN CENTRES DECORACIÓ IKEBANA.

La paraula Ikebana significa "flor viva col·locada".

L ‘ikebana és més que un arranjament floral, és un antic art que emergeix d’un respecte per la natura profundament arrelat en la cultura japonesa, com moltes altres formes d’art japonès, com ara la cal·ligrafia, la cerimònia del te i la poesia haiku.
         L ‘ikebana és una disciplina basada en una forma de viure en comunicació amb la natura.
         Es tracta de la composició de motius decoratius mitjançant flors, encara que també branques, fulles, fruits i llavors. A més dl seu propòsit estètic, també s’utilitza com a mètode de meditació, ja que està connectat amb el flux de les estacions i cicles de la vida.
Més que simplement posar les flors en un recipient, el ikebana és un art disciplinat en el qual la natura i la humanitat s’uneixen.
Un altre aspecte en el present ikebana és la seva ocupació del minimalisme. És a dir, un arranjament pot consistir en només un nombre mínim de flors escampades entre les tiges i fulles.
         L’estructura d’un arranjament floral japonès es basa en un triangle escalè definida per tres punts principals, en general branques, considerada en algunes escoles per a simbolitzar el cel, la terra i l’home, i en altres, el sol, la lluna i la terra.

Aspecte espiritual del Ikebana

L'aspecte espiritual d'Ikebana es considera molt important per als seus practicants. El silenci és una necessitat durant les practiques d’ikebana. És un temps per a apreciar les coses en la naturalesa que les persones solen passar per alt a causa de les seves ocupades vides. Un arriba a ser més pacient i tolerant cap a les diferències, no només en la natura, sinó també en general.

Ikebana pot inspirar a identificar amb la bellesa en totes les formes d’art. Aquest és també el moment en que un sent la proximitat a la natura que ofereix la relaxació de la ment, cos i ànima.





Per a qualsevol consulta:

Maria Vilaginés Torra
Especialista amb centres de decoració IKEBANA.

Tel: 669 449 704