GUIÓ DE L'ENTREGA DELS PREMIS 2010

PREMIS SOM LLEIDA 2010

Benvinguda de la junta a la 2a Edició dels PREMIS SOM LLEIDA.

Agraïm a l’entitat d’interpretació de signes DEIXANS SIGNAR, la seva col.laboració, doncs ens va acompanyaran durant tot l’acte.

Donem les gràcies a tots els presidents i representants dels barris i partides de Lleida per acompanyar-nos en l’acte i per comptar amb nosaltres durant tot l’any.

Donem les gràcies a tots els representants i components d’entitats culturals i esportives, empreses i institucions, per la col.laboraració incondicional que ens doneu sempre que us ho demanem.

Donem les gràcies a cada una de les persones que participeu d’alguna forma amb SOM LLEIDA com a: ponents, voluntaris, oients , i col.laboradors individuals de tasques que no son visibles. Gràcies per formar part de la nostra base de dades.

ACTUACIONS:

El GRUP CULTURAL GARRIGUES: En FRANCESC BERNADÓ, vocalista de l’Orquesta Atlantis. Ens canta: RUSSOR

La PARTIDA TORRES DE SANUI, col.labora amb es l’actuació d’escala-hi-fi : Mireia, Miriam i Desiré, que ballen una cançó de l’Alexia Dicson.

La FEDERACIÓ DE CASES I CENTRES REGIONALS DE LA PROVINCIA DE LLEIDA, col.labora amb La Casa de Extremadura : Antonio Gallardo “El Colorin”, acompanyat a la guitarra pel Paco i al laud per l’Angel, formen el grup PORQUE SEMOS ASINA, i ens obsequien amb 2 pasdobles: “Llevadme a mi Estremadura” i “La Llamada de mi tierra”

Barri MAGRANERS ,col.labora amb una exhibició del El CLUB TWIRLING MAGRANERS: Coreografia a càrrec de les entrenadores ALICIA LOPEZ i MIRIAM MORENO. Les twirlers son: LAURA, ESTEFANIA, PAOLA, TANIA i AINHOA.

Partida de GUALDA, col.labora amb una actuació de la solista soprano, MONTSE FRANCO, acompanyada per la pianista DIVINA MELÉ. Canta: Àrea de Rinaldo titulada “La chia kio pianga”

Grup ALBENIZ de la CASA D’ANDALUCIA, col.labora amb un ball flamenc: PIEDAD, ROSA i JOSE, ens ballen: “Oro Broy”

Barri de PARDINYES, col.labora amb dos peces que ens toquen els GRALLERS “MAI TIPS” de la colla Gegantera de Pardinyes, acompanyats pels caps grossos anomenats “L’Espiral i el Pepó”.

Títols: La sardana “Aquets de la capa negra”, i “Marxa d’en Serra”.

L’Associació AMIL i la ONG Mags del Món, col.labora amb un espectacle de màgia a càrrec de JORDI CUMELLES.

Acabem amb una altra actuació del vocalista FRANCESC BERNADÓ, cançó: “Boig per tu”

ENTREGA DELS PREMIS SOM LLEIDA

Volem ressaltar, per sobre de tot, als 5 nominats de cada modalitat, que han estat triats per la gent de Lleida.

Les votacions son molt representatives doncs, cada vot es, l’opinió d’un grup de persones.

S’ha votat a l’associació, institució-empresa i persona en reconeixement a la seva tasca a favor de la gent de Lleida.

En cada vot, us vam demanar que poséssiu el motiu pel qual l’atorgueu, i així ho vareu fer.

Comencem tot seguit amb les ASSOCIACIONS: En reconeixement a la seva tasca a favor de la gent de Lleida

Amics del Museu de Lleida.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per la defensa de la unitat de la col·lecció de l’art sacre de Lleida.

Per la seva gran tasca impulsant hàbits de consum cultural i incrementar la sensibilització en vers el museu i el patrimoni, fomentant el debat i la participació.

Per defensar la integritat de les col·leccions actuals del Museu de Lleida i estimular la incorporació de noves adquisicions i per col·laborar a promoure el coneixement, investigació i difusió de la nostra cultura, el nostre patrimoni i el nostre museu: EL MUSEU DE LLEIDA.

Amics de la Seu Vella.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per la seva difusió de la Seu Vella i molt especialment en el any 2010 per la difusió de la exposició " Tapissos de la Seu Vella" i per la lluita per tal de declarar la Seu Vella "Patrimoni de la Humanitat".

Per la protecció, ajuda defensa i promoció del monument de la Seu Vella i el seu entorn, així com de la seva història i projecció ciutadanes.

Ateneu Popular de Ponent.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per totes les tasques que realitzen a tots els nivells descobrint Lleida.

Per la seva trajectòria de foment del voluntariat, reivindicació d’un concepte ampli de cultura, l’educació cívica, l’enfortiment de la societat civil i l'estímul de la participació i l'establiment dels ponts de diàleg necessaris per afavorir la integració, la convivència i el respecte mutus.

Per la seva clara intenció de fer ciutadania i per ser un referent de la vida cultural i civil de Lleida.

Banc dels Aliments.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per la seva important tasca recuperant tots aquells aliments que no són susceptibles de comercialització, però que es poden consumir, per tal de distribuir-los entre les persones necessitades.

Per estar al costat de la gent que més ho necessita i per arribar al moll de l’os de la població en un aspecte tant bàsic com és l’alimentació.

Per aconseguir realitzar la seva tasca en un temps de forta crísi econòmica ajudant a centenars de persones en el dia a dia.

Òmnium Cultural .- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per la defensa de l’estatut i del dret a decidir del poble català.

Per la seva intervenció i posicionament davant les qüestions d’actualitat que tenen transcendència o afecten la societat catalana.

Per organitzar campanyes de sensibilització, reivindicació i resposta que refermen la realitat cultural i nacional de Catalunya.

Segons els recompte fet per la Notària d’Almacelles, na ANA AURELLANO, en acta on dona fe.

El premi a l’ASSOCIACIÓ més implicada amb la gent de Lleida es per: Amics del Museu de Lleida

Continuem amb les INSTITUCIONS-EMPRESES: En reconeixement a la seva tasca a favor de la gent de Lleida

ASPID.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per fomentar la participació de les persones amb discapacitat física en les activitats de la vida diària: l'educació, el treball, l'esport, l'oci…impulsant la plena equiparació social de les persones que estan afectades per alguna limitació física amb les que no pateixen cap limitació.

Per la seva tasca de normalització social de les persones amb discapacitat física de les comarques de Lleida mitjançant la realització d'activitats dirigides a la seva integració.

Cooperativa de Guissona.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per la tasca realitzada a través de la Fundació Agropecuària de Guissona oferint atenció sociosanitària i residencial a la gent gran, i treballant per la prevenció de malalties i d’accidents.

Per promoure, a través de la Fundació “Bon Àrea”, activitats esportives i de lleure de l’entorn.

Per promocionar els productes de la nostra terra i dinamitzar l’àmbit rural.

La Caixa.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Pels seus 100 anys implicats en tants i tants aspectes culturals, socials, humans, empresarials i sectorials de les terres de Lleida a través de la seva obra social.

Per oferir través de “CaixaForum” una àmplia oferta social, cultural i educativa a través de l’art, la música, la literatura, el pensament, la ciència, les arts escèniques i el cinema; convivint amb programes socials, educatius, familiars i de divulgació.

Plusfresc.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Pel seu suport en favor dels productes locals i pel seu compromís social per tenir i promocionar la fruita de Lleida i la seva qualitat.

Per participar en multitud de campanyes humanitàries, per patrocini esportiu en entitats lleidatanes i per l’ús de la llengua catalana.

Per donar-nos l’oportunitat a ajudar a aquelles entitats que estimem, destinant l’1% de les nostres compres a l’entitat que triem.

Pel foment de la llèngua catalana en els seus establiments i pels patrocinis esportius a entitats lleidatanes.

Universitat de Lleida.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per la seva contribució a la difusió, la qualitat i la diversificació de l’oferta cultural en el territori, amb la generació d’activitats amb un alt valor i per la seva implicació i col·laboració amb la ciutat de Lleida tant a nivell ciutadà com a nivell empresarial.

Per estat al costat dels joves, de les empreses, de la investigació, de la gent gran,... en definitiva per estar al costat de Lleida.

Segons els recompte fet per la Notària d’Almacelles, na ANA AURELLANO , en acta on dona fe.

El premi a la INSTITUCIÓ-EMPRESA més implicada amb la gent de Lleida es per: ASPID

I per acabar ho fem amb les PERSONES: En reconeixement a la seva tasca a favor de la gent de Lleida

Oriol Berenguer.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per la seva participació en diferents col.lectius de la ciutat com Ómnium Cultural, Plataforma per la Llèngua i el Banc dels Aliments.

Va impulsat el correllengua a la nostra ciutat, va ser el coordinador del Consell de l’Estudiantat de la Universitat de Lleida i ha participat en la redacció de la Carta de la Ciutadania de Lleida.

Actualment és el director del Banc dels Aliments, gestionant cada vegada més recursos per gent que ho necessita.

Xavier Eritja.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per estar a l’abast i col·laborar amb tothom que li demana.

Per la seva tasca com a President de l’Ateneu Popular de Ponent, una entitat socioculturals que entén la cultura, no tant com una indústria, sinó com un espai de trobada on gaudir de la formació integral de les persones, de la participació i del compromís amb Lleida i el seu entorn.

Josep Forner.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per la seva tasca docent i per haver participat activa i intensament en la vida associativa de la nostra ciutat i en entitats com el Banc dels aliments o l’Associació de les Noves Bases de Manresa.

Per estar al front d’Omnium Cultural, una entitat dedicada a generar debat, a intervenir i posicionar-se davant les qüestions d’actualitat que afecten la societat civil, promovent la normalització de la llengua, la cultura i la identitat catalana.

Jordi Marimon.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per la seva dedicació extraordinària a la gent de Lleida. Per donar-ho tot pels veïns treballant incansablement.

Per la seva implicació en el mon associatiu de la nostra ciutat.

I per la tasca d’editor i llibreter que al llarg dels anys ha dut a terme en favor de Lleida i especialment pel sector de la pagesia.

Mossèn Jesús Tarragona.- HA ESTAT VOTAT AMB ELS SEGUENTS MOTIUS:

Per la seva llarguíssima trajectòria, valorant tantes implicacions, participacions i fins a dia d'avui, incansables insistències que han fet possible desenvolupar i poder tenir, diversos aspectes importants humans, culturals i de patrimoni per la ciutat de Lleida.

Per la seva passió per l’art i per la història.

Per haver estat el responsable del patrimoni artístic i cultural de la diòcesi de Lleida i per la seva participació, en el que avui és el Museu de Lleida.

Segons els recompte fet per la Notària d’Almacelles, na ANA AURELLANO, en acta on dona fe.

El premi a la INSTITUCIÓ-EMPRESA més implicada amb la gent de Lleida es per: Oriol Berenguer

Per suposat, també volem agrair, a les empreses que han col.laborat econòmicament, per poder fer l’acte dels 2ons Premis SOM LLEIDA: Ros Roca, Agropecuaria de Guissona, Supermercats Plus, Grup Cafés Batalla, Complex esportiu Ekke, La Manyana tant el Diari com la TV, Arts gràfiques Dalmau, Derquim, Cuines Mauri, Academia Les Heures, botiga Ragazza i Nastasi Restaurants.

Tant sols ens queda dir-vos que, continuem estat amb tots vosaltres al llarg de l’any 2011, oferint-vos xerrades informatives i acompanyant-vos en tots aquells actes que ens sol.liciteu i que, us esperem a tots plegats en la 3a Edició dels Premis SOM LLEIDA 2011.

Moltes gràcies a tots plegats per les vostres desinteressades col.laboracions.

Moltes Gràcies